Aktivnosti u Domu mladih u Vodnjanu

Udruga je organizirala za korisnike udruge i učenike petih razreda Osnovne škole Vodnjan – Scuola elementare Dignano likovno-kreativnu i sportsku radionicu u Domu mladih u Vodnjanu. Voditeljica Margarita Rakić je vodila likovnu radionicu, te su učenici i korisnici radili oblikovanje s fimo masom i tehniku vezenja odnosno izrada ručnih radova. U prvoj etapi radionici polaznici su izrađivali perlice od fimo mase. Prvi dio zamišljen je kao upoznavanje s tehnikom, kao i međusobno upoznavanje. U drugoj fazi radionice polaznici su od fimo mase izrađivali prigodne maske povodom nadolazećeg karnevala. Na radionici vezenja učenici i korisnici upoznali su se sa izradom ručnih radova. Na jutenoj podlozi napetoj preko drvenog okvira, polaznici su iscrtali oblik životinje (sova, mačka, zec), koji su potom vezli s  koncima u odabranim bojama.

U sportskoj radionici organizirane su štafetne ekipe koje su  se natjecale u motoričkim igrama. Demonstracijom kretanja voditeljica radionice Sabina Marić pokazale je senzomotoričke zadatke koje je svaki natjecatelj u ekipi mora savladati uz pojašnjavanje cilja igre kao što je ciljanje mete lukom i gumenom strijelom, gađanje košarkaškog koša s primjerene udaljenosti, ekipno igranje badmintona uz upotrebu reketa i gumirane loptice.

Nakon provedenih radionica zajedničko druženja korisnika udruge i učenika proteklo je u ugodnoj atmosferi uz pizzu i sokove.Sve aktivnosti provedene su u sklopu projekta „Mali i veliki kreativci“, koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Udruga se zahvaljuje ravnatelju Corrado Ghiraldo i Gradu Vodnjanu na dugogodišnjoj suradnji i podršci.

Novosti

Dan planeta Zemlje

Na današnji 22. travnja svake godine obilježavamo Dan planeta Zemlje. To je prilika je da

Psihološka pomoć

U prostorijama udruge provodi se psihološka grupna i individualna pomoć. Članovi mogu zatražiti psihološku pomoć

Terapijsko ronjenje

Na Gradskom bazenu Dino Makovac u Puli započelo je terapijsko ronjenje u suradnji sa Udrugom