Mali i veliki kreativci

DRUŽENJE KORISNIKA I UČENIKA U ZAJEDNIČKOJ LIKOVNOJ RADIONICI

U prostorijama Općine Ližnjan upriličeno je druženje korisnika Udruge osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula i učenika prvih, drugih i četvrtih razreda Osnovne škole Dr. Mate Demarina – PO Ližnjan i Šišan u sklopu provedbe projekta „Mali i veliki kreativci“, koji sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Organizirana je zajednička likovno-kreativna radionica u kojoj su se primijenile likovne tehnike, odnosno slikarska tehnika, slikanje akrilnom bojom na platnu, zatim sa područja primijenjenih umjetnosti oslikavanja uporabnih predmeta, tekstilni dizajn; crtanje dekora na tekstilnom materijalu, mozaik tehnika i hobby art, decupage tehnika, šivačka tehnika vezenja na ukrasnim jastučićima.

Projekt se provodi od prošlog listopada i trajati će do kraja lipnja, obuhvaća susrete osoba s intelektualnim teškoćama i djece školske dobi.
Cilj zajedničkih druženja je da učenici steknu primjerena znanja i iskustva, te razviju pozitivne stavove prema osobama s intelektualnim teškoćama.
Korisnike i učenike posjetili su načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić i zamjenik načelnika Matija Maurović, te pokazali zavidne likovne vještine.
Za korisnike i učenike ovo je bilo korisno iskustvo iz kojeg su proizašli kreativni i maštoviti likovni radovi, koje će biti moguće razgledati 07. lipnja 2017. godine  u Domu hrvatskih branitelja u Puli, a ujedno će se toga dana održati završna prezentacija projekta i humanitarna prodaja llikovno-kreativnih radova proizašlih iz zajedničkih radionica.

Zajedničko druženje korisnika udruge i učenika proteklo je u ugodnoj atmosferi uz sokove, pizzu i kolače.
Voditeljica projekta Vesna Radolović i izvoditeljica aktivnosti Margareta Juričić, te korisnici udruge zahvaljuju ravnateljici Dragici Dorić i učiteljicama Dubravki Karčić, Dejani Posavac i Nataši Zenzerović, te načelniku Općine Ližnjan Marku Ravniću na pruženoj potpori i suradnji.

Novosti

Dan planeta Zemlje

Na današnji 22. travnja svake godine obilježavamo Dan planeta Zemlje. To je prilika je da