Održan sportsko-rekreativni i kulturni susret osoba s intelektualnim teškoćama “Susret prijateljstva”

Otvaranje 17. sportsko-rekreativnog i kulturnog susreta osoba s intelektualnim teškoćama „Susret prijateljstva“ održano je u Domu hrvatskih branitelja u Puli 13. studenog 2019. godine, a slijedećeg dana u Domu Mate Parlov. Susret je organizirala Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula u suradnji s Dnevnim centrom za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula.

Glavni cilj susreta je psihosocijalna rehabilitacija i integracija osoba s intelektualnim teškoćama u širu društvenu zajednicu, te uspostavljanje interakcije između osoba s intelektualnim teškoćama i djece predškolske i školske dobi.

Susret se sastojao od glazbeno-scenskog programa koji je bio sastavljen od recitatorskih, plesnih i glazbenih točaka, a nastupili su vrtići, škole, ustanove i udruge. Susretom je obuhvaćeno više od 400 sudionika. Nastupili su korisnici Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, Centra za rehabilitaciju Pula, Doma za psihički bolesne odrasle osobe „Vila Maria“, te članovi Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula. Također, svoj obol svečanosti dali su učenici osnovnih škola Vidikovac, Monte Zaro, OŠ Marčana Područni odjel Loborika, OŠ Vodnjan-Scuola elementare Dignano, Vladimira Gortana Žminj i Dr. Mate Demarina Medulin i Područni odjel Ližnjan i Šišan, polaznici dječjih vrtića „Rapčići“ Žminj i „Tići“ Vrsar-Funtana, te Obalno društvo „Sožitje“ iz Kopra i Varstveno delovni centar Šentjur iz Slovenije.

Sportsko-rekreativni program u kuglanju i boćanju obuhvatio je 44 natjecatelja podijeljenih u 10 ekipa – pet timova u boćanju, te pet ekipa u kuglanju kao i pojedinačno žene i muškarci u kuglanju.

Nedavno ekipno natjecanje u kuglanju pokazalo je izvanredne vještine i prijateljstvo među različitim skupinama u Puli. Dok slavite njihova postignuća, zašto ne biste dodali malo uzbuđenja u svoje slobodno vrijeme? Razmislite o istraživanju grand eagle casino login za uzbudljivo iskustvo online igranja. Sa svojim širokim rasponom igara i sučeljem koje je jednostavno za korisnika, savršeno je odredište za opuštanje i uživanje u zabavi nakon dana navijanja za vaše lokalne momčadi. Dakle, dok plješćete pobjednicima natjecanja u kuglanju, zašto ne biste i sami okušali sreću u Grand Eagle Casinu i doživjeli pobjedničke trenutke?

Pojedinačno žene prvo mjesto osvojila je Ana Bilić, a treće Debora Matticchio iz Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, te drugo mjesto osvojila je Nataša Jovanović iz Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju.

Pojedinačno muški prvo mjesto osvojio je korisnik iz Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, drugo mjesto osvojio je Emir Selimović  iz Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula, te treće mjesto osvojio je Deni Išić iz Športskog društva Roller.

Najbolja ekipa u boćanju su korisnici Doma za odrasle osobe Vila Maria, drugo mjesto pripalo je natjecateljima Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, a treće ekipi iz „CIRIUS“ Vipava iz Slovenije. Sudjelovale su i ekipe Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju i Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula.

Organizatori zahvaljuju na pomoći učenicima srednje Medicinske škole Pula i profesorici Ani Krelji, volonterima Crvenog križa Pula i animatorima iz Zemlje zabave i gospođi Nensi koji su uveseljavali učesnike.

Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije obilježava 28 godine aktivnog rada, te broji 400 članova, od toga 160 osoba s intelektualnim, tjelesnim i mentalnim teškoćama, a Dnevni centar za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula obilježava 25. godišnjicu svog postojanja i broji 40 korisnika.

Susret je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Istarska županija, grad Pula, Vodnjan i Rovinj, te općine Funtana, Medulin, Marčana, Fažana, Kršan i Ližnjan.

Novosti

Dan planeta Zemlje

Na današnji 22. travnja svake godine obilježavamo Dan planeta Zemlje. To je prilika je da