Održane radionice u sklopu projekta “Mali i veliki kreativci”

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dugi niz godina financira projekt „Mali i veliki kreativci“, koji provodi Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnja u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula u partnerstvu s Osnovnom školom Vodnjan, Marčana i Područni odjel Loborika, Dr. Mate Demarina Medulin i Područni odjel Ližnjan i Šišan i Medicinskom školom Pula.

Udruga tradicionalno u Zajednici Talijana u Šišanu organizira sportsko-edukativnu i likovno-kreativnu radionicu za učenike od prvog do četvrtog razreda iz Osnovne škole Dr. Mate Demarina Medulin Područni odjel Šišan i korisnike Udruge.

Na likovnoj radionici bile su ponuđene dvije različite tehnike – monotipija i vezenje. Učenici su se okušali u tehnici monotipije koristeći temperu i prozirne folije u kreiranju otisaka. Uz tehniku monotipije, učenici su isprobali i vezenje. Motiv za obje radionice bile su ptice, one nama poznate kao i one neobične, nepoznate, maštovite.

Na sportsko–edukativnoj radionici učenici i članovi udruge sudjelovali su u „Motoričkim igrama za poticanje zajedništva i empatije za osobe s invaliditetom“. Sudionici su se natjecali u štafetnim igrama, te iskusili svoje motoričke sposobnosti na poligonu s preprekama uz upotrebu različitih sportskih rekvizita.

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana provedena je likovna radionica i za učenike Medicinske škole Pula, koja se održala u prostorijama Udruge. Korisnici i učenici zajedno su izrađivali tradicionalni adventski vijenci s prigodnim božićnim ukrasima svijećama, dekoracijom od umjetnog cvijeća i lišća te granama bora. Sudionici su izrađivali i božićne ikebane, koje su nastale kombiniranjem umjetnog cvijeća, suhog cvijeća kao i raznobojnog granja u za to predviđenim košarama.Učenici i korisnici su na taj način doprinijeli stvaranju božićnog ugođaja uz melodiju prigodnih pjesama i božićne priredbe.

Zajednička druženja korisnika udruge i učenika protekla su u ugodnoj atmosferi uz pizzu i sokove.

Cilj zajedničkih druženja je da učenici steknu primjerena znanja i iskustva, te razviju pozitivne stavove prema osobama s intelektualnim teškoćama.
Za korisnike i učenike radionica je bila korisno iskustvo iz kojeg su proizašli kreativni i maštoviti likovni radovi.

Novosti

Dan planeta Zemlje

Na današnji 22. travnja svake godine obilježavamo Dan planeta Zemlje. To je prilika je da