Organizirana likovno-kreativna i literarna radionica povodom Valentinova

U prostorijama Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula povodom Valentinova organizirana je likovno-kreativna i literarna radionica za korisnike udruge i učenike 4. razreda Osnovne škole Marčana.

Likovnu radionicu vodila je Margerita Rakić, te su učenicima i korisnicima bile ponuđene tri aktivnosti – vezenje, izrada jastuka u obliku srca i izrada slike. Za izradu radova koristile su se komplementarne boje, boje koje se međusobno nadopunjuju, slažu i ističu jedna drugu, kao što to čine i zaljubljeni parovi.

Literarnu radionici vodila je Sandra Išić koja je na početku radionice pročitala legendu o Svetom Valentinu te zašto i na koji način obilježavamo Dan zaljubljenih i koje sve vrste ljubavi imamo. Korisnici su učenicima čitali literarne radove na temu “Valentinovo”, otpjevali pjesme “Ča je more”, “Dva i dva” i “Volim te”, dok je učenica Nina Milotić svirala na harmonici.

Nakon provedenih radionica zajedničko druženje korisnika udruge i učenika proteklo je u ugodnoj atmosferi uz pizzu i sokove, te ples i pjevanje.

Sve aktivnosti provedene su u sklopu projekta „Mali i veliki kreativci“, koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Udruga se zahvaljuje ravnateljici Nensi Kaluđerović i učiteljici Jasmini Dželadinov Milošević, te Općini Mačana na dugogodišnjoj suradnji i podršci.

Novosti

Dan planeta Zemlje

Na današnji 22. travnja svake godine obilježavamo Dan planeta Zemlje. To je prilika je da