Organizirano terapijsko ronjenje u Campu Indie u Banjolama

Udruga u partnerstvu sa Dnevnim centrom za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula i u suradnji sa Udrugom Altim Mare i Ronilačkim centrom Daiving Network je organizirala terapijsko ronjenje u Camp Indie u Banjolama i vožnja brodom.

Ronioci su podučavali korisnike kako se služiti ronilačkom opremom i pravilno disati u vodi, te na taj način predočiti korisnicima čari ronjenja kao neovisnog kretanja pod vodom. Nakon edukacije i usvajanja teoretskog dijela slijedilo je terapijsko ronjenje. Korisnici su na površini mora ronili s ronilačkom opremom kako bi doživjeli disanje pod vodom i vidjeli ljepotu podvodnog svijeta. Za korisnike je organizirana vožnja brodom. Provođenje terapijskog ronjenja je bilo usmjereno poboljšanju fizičkog zdravlja i emocionalnog stanja korisnika, smanjenju socijalne izoliranosti i povećanju samopouzdanja i prevladavanju i suočavanje sa strahovima.

U provedbi aktivnosti sudjelovale su osobe s intelektualnim teškoćama laka i umjerena mentalna retardacija i fizičkim teškoćama osobe s teškoćama u kretanju.

Udruga zahvaljuje Robertu Lehotkai na dugogodišnjoj suradnji i nesebičnoj podršci.

Aktivnosti su financirali grad Novigrad, općina Medulin i Ližnjan, te Javna ustanova “Nacionalni park Krka“.

 

Novosti

Psihološka pomoć

U prostorijama udruge provodi se psihološka grupna i individualna pomoć. Članovi mogu zatražiti psihološku pomoć

Terapijsko ronjenje

Na Gradskom bazenu Dino Makovac u Puli započelo je terapijsko ronjenje u suradnji sa Udrugom