Radionica sa učenicima Osnovne škole Vidikovac Pula

U prostorijama udruge organizirana je radionica po projektu ,,Srcem do sinergije ekologije i zdravlja”, koji  financira Ministarstva znanosti i obrazovanja za korisnike udruge i učenike 4. razreda Osnovne škole Vidikovac Pula.

Kroz radionicu očuvanje prirode i okoliša na temu „Močvarne ptice i oceani“ učenici i korisnici upoznali su se putem multi-medijalne prezentacije sa močvarom Palud, orintološkim rezervatom ptica.

Kroz eko-likovnu radionicu učenicima i korisnicima su ponuđene četiri tehnike; tehnikom slikanja temperom, tehnikom popunjavanja ploha kolažem od recikliranog kartona i plastike, tehnikom izrade trodimenzionalne jegulje sa tkaninom i tehniku kukičastog boda na platnu.

Provedbom sportsko-rekreativne radionice vježbom i pokretom do zdravlja provedena je radionica pod nazivom „Iskustvom do spoznaje različitih stanja invalidnosti“. Učenici su imali priliku kroz štafetne igre i poligon sa preprekama osjetiti kako se suočavati sa fizičkim preprekama s  kojima se susreću invalidi i osobe sa teškoćama u svakodnevnom životu, pa su tako isprobali kako se snalaziti sa štakama, povezom na očima i raznolikim preprekama.

Nakon provedenih radionica zajedničko druženje korisnika udruge i učenika proteklo je u ugodnoj atmosferi uz pizze i sokove. Povodom nadolazećih blagdana učenici su dobili od udruge prigodne poklon pakete.

Novosti

Dan planeta Zemlje

Na današnji 22. travnja svake godine obilježavamo Dan planeta Zemlje. To je prilika je da

Psihološka pomoć

U prostorijama udruge provodi se psihološka grupna i individualna pomoć. Članovi mogu zatražiti psihološku pomoć

Terapijsko ronjenje

Na Gradskom bazenu Dino Makovac u Puli započelo je terapijsko ronjenje u suradnji sa Udrugom