Radionica sa učenicima Osnovne škole Vidikovac Pula

U prostorijama udruge organizirana je radionica po projektu ,,Srcem do sinergije ekologije i zdravlja”, koji  financira Ministarstva znanosti i obrazovanja za korisnike udruge i učenike 4. razreda Osnovne škole Vidikovac Pula.

Kroz radionicu očuvanje prirode i okoliša na temu „Močvarne ptice i oceani“ učenici i korisnici upoznali su se putem multi-medijalne prezentacije sa močvarom Palud, orintološkim rezervatom ptica.

Kroz eko-likovnu radionicu učenicima i korisnicima su ponuđene četiri tehnike; tehnikom slikanja temperom, tehnikom popunjavanja ploha kolažem od recikliranog kartona i plastike, tehnikom izrade trodimenzionalne jegulje sa tkaninom i tehniku kukičastog boda na platnu.

Provedbom sportsko-rekreativne radionice vježbom i pokretom do zdravlja provedena je radionica pod nazivom „Iskustvom do spoznaje različitih stanja invalidnosti“. Učenici su imali priliku kroz štafetne igre i poligon sa preprekama osjetiti kako se suočavati sa fizičkim preprekama s  kojima se susreću invalidi i osobe sa teškoćama u svakodnevnom životu, pa su tako isprobali kako se snalaziti sa štakama, povezom na očima i raznolikim preprekama.

Nakon provedenih radionica zajedničko druženje korisnika udruge i učenika proteklo je u ugodnoj atmosferi uz pizze i sokove. Povodom nadolazećih blagdana učenici su dobili od udruge prigodne poklon pakete.

Novosti