Radionice za članove udruge i učenike Osnovne škole Vodnjan- Scuola elementare Dignano

Učenici Osnovne škole Vodnjan – Scuola elementare Dignano sa svojom ravnateljicom Barbarom Buršić – Križanac, profesoricom Gorankom Benić i učiteljicom Fabianom Lajić sudjelovali su u Domu mladih u Vodnjanu na radionicama, koje su organizirali predstavnici Udruge.

Radionice su organizirane za korisnike udruge i učenike od 5. do 8. razreda, po projektu „Srcem do sinergije ekologije i zdravlja“, koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. P

Provele su se radionice kojima je bio cilj očuvanje prirode i okoliša, podizanje svijesti o ekologiji, recikliranje i odvajanje otpada i 10 jednostavnih savjeta kako živjeti zdravo.

Na eko-likovno kreativnoj radionici na temu „Naš svijet čist planet“, učenici i korisnici su se koristili tehnikom akril na platnu. Nakon uvodnog razgovora o onečišćenju mora i podizanje svijesti o ekologiji su na apstraktan način interpretirali svoj doživljaj.

U sklopu radionica kako spasiti planet i očuvati ga stigli smo do toga, da svaki pojedinac mora početi od sebe. Tako su se na radionici vježbom i pokretom do zdravlja koristila 2 poligona. Odradili su vježbe vezane na 10 jednostavnih savjeta kako živjeti zdravo.

Udruga je ispunila cilj, da kroz edukaciju, likovni izražaj i sportski podigne svijest o tome kako možemo pomoći sebi i našoj planeti Zemlji i time ulagati u bolju i zdraviju budućnost.

Nakon provedenih radionica zajedničko druženje korisnika udruge i učenika proteklo je u ugodnoj atmosferi uz pizzu i sokove.

Udruga se zahvaljuje ravnateljici Barbari Buršić – Križanac, profesorici Goranki Benić i učiteljici Fabiani Lajić, te Gradu Vodnjanu na pruženoj podršci i dugogodišnjoj suradnji.

 

Novosti

Dan planeta Zemlje

Na današnji 22. travnja svake godine obilježavamo Dan planeta Zemlje. To je prilika je da