Terapijsko ronjenje i jahanje

Udruga je provela je aktivnosti terapijsko ronjenje i jahanje.

Ronjenje se provodilo u suradnji sa Udrugom ronilačkih centara „Altum Mare“ Ližnjan i Diving centar Indie u Banjolama.

Ronioci su podučavali korisnike kako se služiti ronilačkom opremom i pravilno disati u vodi, te na taj način predočiti korisnicima čari ronjenja kao neovisnog kretanja pod vodom. Nakon edukacije i usvajanja teoretskog dijela slijedilo je terapijsko ronjenje. Korisnici su na površini mora ronili s ronilačkom opremom kako bi doživjeli disanje pod vodom i vidjeli ljepotu podvodnog svijeta. Za korisnike je organizirana vožnja brodom. Provođenje terapijskog ronjenja je bilo usmjereno poboljšanju fizičkog zdravlja i emocionalnog stanja korisnika, smanjenju socijalne izoliranosti i povećanju samopouzdanja i prevladavanju i suočavanje sa strahovima.

Terapijsko jahanje se provodilo jedanput tjedno u Konjičkom klubu Medulin u Medulinu i na Ranchu Barba Tone u Manjadvorcima.

Terapijskim jahanjem su bili obuhvaćeni korisnici koji imaju teškoće sa kretanjem, mišićnu distrofiju i cerebralnu paralizu odnosno spazam mišića motorike, razvoju motorike, ravnotežetanja korisnika,poboljšanju socijalnih i komunikacijskih vještina, s. Provođenje terapijskog jahanja usmjereno je poboljšanju fizičkog zdravlja i emocionalnog stanja korisnika, poboljšanju socijalnih i komunikacijskih vještina, smanjenju socijalne izoliranosti i povećanju samopouzdanja.

U provedbi aktivnosti sudjelovale su osobe s intelektualnim teškoćama laka i umjerena mentalna retardacija i fizičkim teškoćama osobe s teškoćama u kretanju, cerebralna paraliza i mišićnom distrofijom.

Aktivnosti su sufinancirali Istarska županija, grad Pula, općina Ližnjan, Medulin i Barban.

 

Novosti

Dan planeta Zemlje

Na današnji 22. travnja svake godine obilježavamo Dan planeta Zemlje. To je prilika je da

Psihološka pomoć

U prostorijama udruge provodi se psihološka grupna i individualna pomoć. Članovi mogu zatražiti psihološku pomoć

Terapijsko ronjenje

Na Gradskom bazenu Dino Makovac u Puli započelo je terapijsko ronjenje u suradnji sa Udrugom