Terapijsko ronjenje u Rovinju

Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije Pula petu godinu u sklopu svojih aktivnosti po projektu ”Terapijsko ronjenje” u partnerstvu sa Udrugom ronilačkih centara ”Altum Mare” provodi terapijsko ronjenje za korisnike udruge. Terapijsko ronjenje se održalo u Dive centru Rubin u Rovinju na Otoku Sveti Andrija, Crveni otok Rovinj, a projekt je sufinancirao Grad Rovinj i Adriatic Croatia International Club d.d.

Projekt ima za cilj psihosocijalnu rehabilitaciju i integraciju osoba s intelektualnim teškoćama u širu društvenu zajednicu, te izjednačavanje mogućnosti sudjelovanja osoba s intelektualnim teškoćama u sportsko-rekreativnim aktivnostima.

Ronioci su podučavali korisnike kako se služiti ronilačkom opremom i pravilno disati u vodi, te na taj način predočiti korisnicima čari ronjenja kao neovisnog kretanja pod vodom. Nakon edukacije i usvajanja teoretskog dijela slijedilo je terapijsko ronjenje. Korisnici su na površini mora ronili s ronilačkom opremom kako bi doživjeli disanje pod vodom i vidjeli ljepotu podvodnog svijeta.

Za korisnike je organizirana vožnja brodom i upoznavanje sa rovinjskim arhipelagom. Provođenje terapijskog ronjenja usmjereno je poboljšanju fizičkog zdravlja i emocionalnog stanja korisnika, smanjenju socijalne izoliranosti, povećanju samopouzdanja, prevladavanju i suočavanje sa strahovima.

Novosti

Kuglanje i boćanje

Udruga provodi sportsko-rekreativne aktivnosti u kuglanju i boćanju. Jedanput tjedno u Domu Mate Parlov po

Europski tjedan mobilnosti

U sklopu projekta “Socijalizacija i unapređenje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama”, koji financira Općina

Terapijsko ronjenje

Udruga u partnerstvu sa Dnevnim centrom za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula i u suradnji

Izložba u Rojcu

Završna prezentacija projekta “Srcem do sinergije ekologije i zdravlja” održana je u prostorijama Društvenog centra