Terapijsko ronjenje

Udruga u partnerstvu sa Dnevnim centrom za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula i u suradnji sa Udrugom Altim Mare i Ronilačkim centrom Daiving Network je organizirala terapijsko ronjenje u Camp Indie u Banjolama.
Ronioci su podučavali korisnike kako se služiti ronilačkom opremom i pravilno disati u vodi, te na taj način predočiti korisnicima čari ronjenja kao neovisnog kretanja pod vodom. Nakon edukacije i usvajanja teoretskog dijela slijedilo je terapijsko ronjenje. Korisnici su na površini mora ronili s ronilačkom opremom kako bi doživjeli disanje pod vodom i vidjeli ljepotu podvodnog svijeta. Za korisnike je organizirana vožnja brodom. Provođenje terapijskog ronjenja je bilo usmjereno poboljšanju fizičkog zdravlja i emocionalnog stanja korisnika, smanjenju socijalne izoliranosti i povećanju samopouzdanja i prevladavanju i suočavanje sa strahovima.
Aktivnost su sufinancirali Istarska županija, grad Pula, općina Medulin i Ližnjan, te donatori HEP i HBOR.
Udruga roditelja Pula je korisnik institucionalna podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge